Chat with us, powered by LiveChat

Radon i boligen – alm. og balanceret ventilation

Radon er en radioaktiv gasart, som trænger op fra undergrunden og ind i boligen og er yderst sundhedsskadelig, når den forekommer i for høj koncentration. Radon kaldes derfor også ’den snigende dræber’. Den anbefalede grænseværdi for radon er i dag sænket til maks. 100 Bq/m³ (tidligere maks. 200 Bq/m³). Det er derfor vigtigt at få nedbragt radon-niveauet i de danske boliger, hvis de overstiger de 100 Bq/m³.

Hvordan kan man gøre det? Der er flere muligheder som eksempelvis opbygning af radonmembran, etablering af radonsug i soklen eller installation af ventilationssystem.

Radongassen kan ikke fjernes fuldstændig fra vores boliger med ventilation, men den kan nedbringes til et ukritisk niveau. Det er en løsning som ikke alene afhjælper radonproblematikken, men som også forbedrer indeklimaet. Derved bekæmpes bl.a. skimmelsvamp og støvallergi.

Kursets indhold

På kurset får du indsigt i, hvad radon er for en størrelse, og hvordan det kan afhjælpes i de boliger, som har et for højt indhold af gasarten radon. Vi fokuserer på almindelig ventilation og balanceret villaventilation som den primære måde at nedbringe koncentrationen af radon i boligen.

 

Hovedemner:

  • Hvad er gasarten radon for en størrelse?
  • Hvor er der risiko for radon, og hvordan påvirker det mennesker?
  • Hvordan kan man måle radon-niveauet i en bolig?
  • Hvordan kan man nedbringe radon-niveauet?
  • Hvilke løsningseksempler kan der anvendes?

På kurset vil der desuden være mulighed for at se udstillede ventilationsprodukter og måleudstyr, som kan anvendes til praktisk udførsel af en løsning i boligen.

Start typing and press Enter to search