EMC i industrien – støjproblemer i den virkelige verden

Download kursusbeskrivelse

 

EMC immunitet, EMC direktiver og standarder – det lyder for mange meget kompliceret, og det antages at være et område for specialister. Det er nu ikke helt korrekt, så kom med på dette EMC grundlæggende kursus, hvor vi arbejder med at identificerer og lokaliserer støjproblemer i tekniske installationer. Ved brug af cases og praktiske demonstrationer gives et indblik i hvad EMC er, og nogle af de vigtigste problemstillinger belyses. De grundlæggende EMC aspekter behandles ud fra en praktisk indgangsvinkel – hvad virker og hvad virker ikke i praksis? Undervejs vil der være demonstrationer af EMC-stoffet og god mulighed for debat.

Hovedemner

  • EMC cases fra industrien
  • De typiske EMC problemer, hvorfor opstår disse fejl og hvordan løser vi dette.
  • EMC korrekt installation
  • Frekvenser og komponenter, støjkopling, filtrering, skærmning.
  • Jording, potentialeudligning, kabelklassificering, lyn- og overspændingsbeskyttelse
  • Praktiske demonstrationer som f.eks. korrekt frekvensomformer installation.

Målgruppe
Kurset henvender sig til industriteknikere og maskin- og tavlebyggere, der arbejder med tekniske installationer ifm. maskinproduktion, produktionsmiljøer og generel industri, som ønsker at opnå en bredere viden om EMC, hvad det er for en størrelse og hvordan man kan slippe af med problematikken.

Forudsætninger
Vi forventer at man har en grundlæggende el teknisk viden, som er nødvendig for at kunne være med i den teoretiske debat på kurset.

Udbytte
På kurset opnår du en forståelse for de grundlæggende forhold omkring EMC-elektrisk støj. Denne forståelse gør dig efterfølgende selv i stand til at arbejde med og gennemskue EMC problemer samt være opdateret på hvad der skal til for at lave en EMC korrekt installation.

Kursusmateriale
Kompendium udleveres i forbindelse med kurset.
Kurset strækker over 2 dage, og afholdes i samarbejde med FORCE Technology.

Start typing and press Enter to search