Chat with us, powered by LiveChat

Glatbanekursus i egen varevogn

Efterårs- og vinterperioden kan være noget af en barsk omgang at komme igennem på mange måder. Forholdene ændrer sig, og vi skal til at klæde os anderledes på, så vi kan fortsætte vores arbejde i det fri. Det samme gælder for vores køretøjer; de skal have et andet sæt hjul på for at kunne modstå udfordringerne. Ofte er det desværre ikke helt nok til at undgå trafikuheld, da det er vores evne og kendskab til at føre bil i glat føre, som er det udslagsgivende.

Der er et erhvervskøretøj impliceret i ca. hver 3. dødsulykke i trafikken. Kilde: Rådet for Sikker Trafik

Kend din bil – en varebil reagerer anderledes end en almindelig personbil. Vær opmærksom på, at varebilen er højere og tungere, så du ikke mister kontrollen, hvis du skal bremse hårdt op eller undvige i trafikken.

Pas på løse genstande – sørg for, at værktøj og andre tunge ting er sikret, så det ikke kan kastes rundt i bilen og ramme dig, hvis du bremser hårdt op eller bliver involveret i en kollision.

Derfor mener Solar Skolen, at det er i ens egen firmavogn, man skal lære at manøvrere i alt slags vejr. Det en god ide, at du og dine kollegaer kommer med på vores glatbanekursus og lærer at undgå skader eller i bedste fald – redde liv i trafikken.
Ved at bringe din egen firmabil med på banen, vil du få den ægte oplevelse af, hvordan firmavognen vil reagere i en virkelig situation ude i trafikken.

Indhold:
Glatbanekursus for håndværkere er det trafiksikkerhedskursus, hvor vi forsøger at genskabe de virkelige rammer ved at lade kursisterne medbringe deres egne firmabiler. Kurset er opbygget med både en teoretisk og en praktisk del, så man kan få koblingen mellem teori og virkelighed.

Dagens program:
– 1 t. køreteknisk teori i klasselokale på køreteknisk anlæg
– 4 t. køretekniske øvelser på glatbane i egen firmavogn

Alle personer får udleveret et personligt bevis på, at de har gennemført et glatbanekursus, som de kan arkivere i deres KLS.

Program for de køretekniske øvelser:

  • Vejgreb og belæsning: Du lærer, at vejgreb er nødvendigt for enhver manøvre. Ud over belæsning, dæktryk og dækmønster er forudsætningen for vejgrebet, at såvel hastighed som betjening af speeder, bremse og rat nøje tilpasses vejbanens beskaffenhed og føret.
  • Hastighed, bremselængde, centrifugalkraft og vejgrebets udnyttelse: Du lærer, at bremselængden afhænger af bremsekraften, vejgrebets størrelse, vejbanens hældning og evt. føret. Desuden vil du erfare centrifugalkraftens betydning i sving samt, at hastigheden skal nedsættes på glatbane i forhold til tør vejbane.

Start typing and press Enter to search

spot installation