Bæredygtig Byggeri – Introduktion

Hvad er bæredygtigt byggeri egentlig for en størrelse – Der er mange standarder og certificeringer i spil, og ingen er helt sikre på hvilke som vinder kapløbet i Danmark, dog tyder alt på at DGNB og Svanemærket bliver de dominerende i erhvervsbyggerier. Derfor tager vi udgangspunkt i disse to standarder, og vil arbejde os igennem hvilke krav der stilles til bygningsmateriale og arbejdsprocesserne under de forskellige byggefaser.
Derudover kommer vi også til at slå et blik ud i fremtiden, hvor den frivillige bæredygtighedsklasse ligger og lure lige om hjørnet som et lovkrav der træder i kraft fra 2023. Den starter med at regulere byggerier > 1000 kvm, men fra 2025 bliver det lovkrav at alt byggeri skal overholde denne lovgivning.

Hovedemner på kurset:

 • Hvad indeholder betegnelsen bæredygtig byggeri
 • DGNB standarden
 • Hvad er DGNB og hvordan fungere det i praksis
 • Betydning og indflydelse for det udførende led
 • Betydning og krav til materialeproducent og distributør
 • Dokumentation og rapportering
 • Hvor kan jeg/min virksomhed søge hjælp til at komme videre

Svanemærket

 • Hvad er Svanemærket og hvordan fungere det i praksis
 • Betydning og indflydelse for det udførende led
 • Betydning og krav til materialeproducent og distributør
 • Dokumentation og rapportering
 • Hvor kan jeg/min virksomhed søge hjælp til at komme videre
 • Den frivillige bæredygtighedsklasse
 • Hvor, hvornår og hvordan indtræder den i byggeriet
 • Hvilke krav stilles der i denne ordning og hvilken betydning har det
 • Hvad er forskellen på lovgivning og DGNB/Svanemærket

Udbytte
Man får et overordnet indblik i bæredygtig byggeri, som gør det nemmere at overskue konsekvenser og opgaver forbundet med et byggeri som skal certificeres. Der bliver udleveret en kort miniguide omkring DGNB og en Solar tjekliste.

Kompetencekrav
Der stilles ingen krav til kompetenceniveau for deltagerne. Det vil være en fordel at være tilknyttet installationsbranchen, da kruset tager udgangspunkt i byggebranchen med specifik nedslag i El og VVS området.

Start typing and press Enter to search