Installationsbranchens lederuddannelse

Er du i installations- og byggebranchen?

Arbejder du som formand, byggepladsleder, overmontør, projektleder eller afdelingsleder?

Så har du brug for stærke lederkompetencer. Lederkompetencer som kan sikre optimal konkurrencedygtighed i en branche med stor konkurrence. God ledelse forplanter sig i hele virksomheden og gør en forskel på både effektivitet og bundlinje.

Installationsbranchens lederuddannelse er udarbejdet som et samarbejde mellem Solar A/S og IBA Erhvervsakademi Kolding og er en praksisnær lederuddannelse, som giver ledere i Installations- og byggebranchen kompetencer til både at varetage de daglige ledelsesopgaver og skabe vækst, indtjening og udvikling i et marked som er i konstant forandring samt sikre langsigtet strategisk udvikling af virksomheden.

Installationsbranchens lederuddannelse er udarbejdet i et samarbejde mellem IBA Erhvervsakademi Kolding, Solar A/S og TEKNIQ arbejdsgiverne.

Uddannelsens 3 moduler

Uddannelsens er opbygget i 3 moduler, som har hver deres udgangspunkt.

Modul 1 tager udgangspunkt i dig som leder, din daglige ledelse og styring af opgaver. Det sker gennem fagene ”Ledelse i praksis” og ”Projektledelse”.
Modul 2 består af fagene ”Ledelse af bæredygtig udvikling”, ”Service” og ”Organisation og arbejdspsykologi”. Her sætter vi fokus på udvikling af din virksomhed både i forhold til grøn omstilling, servicering af kunder og samarbejdspartnere samt motivation og samarbejde internt i din organisation.
Modul 3 indeholder faget ”Virksomhedsdrift i installationsbranchen”, som fokuserer på at planlægge, styre og organisere den daglige drift effektivt.

Sidste skridt mod din akademiuddannelse i ledelse er dit afgangsprojekt.

I afgangsprojektet samler du trådene fra de forskellige fag.

Her skal du vise, at du på et systematisk og analytisk grundlag kan gennemføre en praksisorienteret opgaveløsning, som tager udgangspunkt i din hverdag og dermed er direkte anvendelig i din virksomhed bagefter. Projektet tager nemlig udgangspunkt i din virksomhed og daglige arbejde samt de fag, du har arbejdet med i løbet af din uddannelse.

Sådan foreløber undervisningen i Installatørbranchens lederuddannelse

Du vil fra første undervisningsdag opleve, at du kan bruge din nye viden i dit daglige arbejde og du vil møde undervisere, som alle har kendskab til og erfaringer med ledelse i Installations- og byggebranchen. Vi starter uddannelsen med en dag, hvor vi fokuserer på at lærer hinanden at kende. Du arbejder blandt andet med din personlige DISC profil, vi laver teambuilding og så kickstartes uddannelsen også med et oplæg, hvor vi ser ind i fremtidens installationsbranche.

Underviserne på uddannelsen består af et lille og fast team, som har stort kendskab til installations- og byggebranchen. De vil være tæt på dig gennem hele uddannelsen og du har altid mulighed for at få støtte og vejledning. Undervejs i uddannelsen møder du også en række gæsteundervisere med specifik og dyb viden om Installations- og byggebranchen.

Emnerne vil bl.a. være:

  • Byggejura.
  • Virksomhedens udvikling og effektivitet.
  • Bæredygtighed og grøn omstilling.
  • Underleverandør samarbejder.

Alt det lærer du om på Installationsbranchens lederuddannelse

  • Effektiv ledelse, kommunikation og motivation.
  • At styrke virksomhedens udvikling, effektivitet og indtjening.
  • At lede alle faser i et projekt såvel som interne effektiviseringsprojekter.
  • At skabe bedre relationer til kunder, medarbejdere og eksterne samarbejdspartnere.
  • At udvikle din virksomhed strategisk i en foranderlig verden med øget konkurrence.
  • Ledelse af bæredygtighed og grøn omstilling.
  • Ledelse i Installations- og byggebranchen på tværs af fagligheder.
  • Analyse af projektorganisatoriske sammenhænge.
  • Jura, arbejdsmiljø og aftaleforhold.
  • Konkrete værktøjer til at strukturere og gennemføre projektopgaver.

Hvem læser lederuddannelsen?

Installationsbranchens lederuddannelse er specielt udviklet og sammensat til Installations- og byggebranchen. Du kan fx arbejde som Formand, byggepladsleder, overmontør, projektleder, afdelingsleder. Det kan også være, at du ønsker mere ansvar eller er på vej til at få det.

Uddannelsens 3 moduler

Uddannelsens er opbygget i 3 moduler, som har hver deres udgangspunkt.

  • Modul 1 tager udgangspunkt i dig som leder, din daglige ledelse og styring af opgaver. Det sker gennem fagene ”Ledelse i praksis” og ”Projektledelse”.
  • Modul 2 består af fagene ”Ledelse af bæredygtig udvikling”, ”Service” og ”Organisation og arbejdspsykologi”. Her sætter vi fokus på udvikling af din virksomhed både i forhold til grøn omstilling, servicering af kunder og samarbejdspartnere samt motivation og samarbejde internt i din organisation.
  • Modul 3 indeholder faget ”Det strategiske lederskab”, som fokuserer på udvikling af din forretning, og hvordan du som leder arbejder med strategier og mål i dagligdagen. Uddannelsen afsluttes med et afgangsprojekt.

Sådan er Installationsbranchens lederuddannelse opbygget

Uddannelsen er et deltidsstudium med 3 moduler, hvor undervisningen foregår i dagtimerne. Den varer 3 år fordelt på 7 fag, som hver afsluttes med en prøve, der tager udgangspunkt i din egen hverdag. Efter sidste fag får du uddannelsesbevis på en akademiuddannelse i ledelse. Hvert fag starter med et kort webinar, hvor du får en introduktion til fagets indhold. Uddannelsen er tilrettelagt, så du kan passe dit daglige arbejde, mens du gennemfører uddannelsen.

Du kan læse mere om de enkelte fag her:

  • Ledelse i praksis – 9 undervisningsdage + eksamen
  • Projektledelse – 7 undervisningsdage + eksamen
  • Organisation og arbejdspsykologi – 8 undervisningsdage + eksamen
  • Det strategiske lederskab – 7 undervisningsdage + eksamen
  • Ledelse af bæredygtig udvikling – 4 undervisningsdage + eksamen
  • Service – 4 undervisningsdage + eksamen
  • Afgangsprojekt – personlig vejledning + eksamen

Studieordning

Studieordning pr. 1. januar 2023

AU i Ledelse (pdf)

Studieordning pr. 1. august 2022

AU i Ledelse (pdf)

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de AU uddannelser, du finder hos os.

Er du faglært eller ufaglært, har du og mulighed for at få betalt en del af din efteruddannelse på akademiniveau via Omstillingsfonden.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte os – vi vil gerne vejlede dig.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget. Relevant erhvervserfaring dokumenteres via CV.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Læs om realkompetencevurdering 

Start typing and press Enter to search