Leif Callesen
Indehaver af El Callesen

– Nu synes jeg, at det var på tide at få et opdateret stykke papir på det, jeg kan, fastslår han, der for cirka 10 år siden har taget en energivejleder-uddannelse.

Han oplever nemlig, at der netop nu er en ny begyndelse på solcelle-markedet:

– Jeg håber, at det betyder, at der kun er de seriøse aktører tilbage på markedet tilbage – dem, der ikke kun ser solceller som salg, men også som rådgivning.

Det er nemlig vigtigt at få det rigtige solcelleanlæg, og Leif Callesen er fortaler for en mere helhedsorienteret måde at se på sit energiforbrug:

– Et solcelleanlæg skal derfor ikke være større end ens behov er, og så skal man se på, hvordan man bruger sin energi.

Derfor er det vigtigt at kende til forskellige muligheder for grøn energi og herunder solceller – men også at have en rådgivende tilgang til kunderne:

– Lige nu er der for mange, der kun tænker i tilskud. Det skyldes blandt andet, at man tidligere kunne tjene på at have et solcelleanlæg. I dag skal man i stedet tænke, at man kan spare penge. At spare på energien er i virkeligheden den billigste måde at tjene penge på.

Leif Callesen har været elinstallatør i 30 år:

– Jeg synes, folk skal få øjnene på for de muligheder der i solceller og anden grøn energi – både for private og erhverv.

– Vil du anbefale andre at tage en uddannelse i Solceller?

– Ja, hvis det er et område, de vil beskæftige sig med – men de skal ville det, og de skal tro, at de kan tjene penge på det.

Selv har Leif Callesen nu taget både varmepumpe-faget og solcelle-faget og det betyder, at han er på godt på vej til at have papir på Akademiuddannelse i Energiteknologi, som de to fag er en del af.

Start typing and press Enter to search