
Modul B: Bygningskonstruktioner og energiforbrug i simple bygninger
I dette modul vil du blandt andet lære om boligers klimaskærm, tekniske installationer, og indeklima med det formål at udføre avancerede energianalyser og rådgivning til boligejere om økonomisk rentable energitiltag.
Du vil få viden om byggeskik, energibesparende forbedringer, el- og varmeinstallationer, lovgivning, tekniske tegninger, energiforbrugsanalyse og bæredygtige materialer.
Efter modulet vil du have kompetencer til at håndtere energieffektivitet og klimapåvirkning i en-familieboliger, søge og anvende ny viden, og samarbejde tværfagligt for at finde løsninger.
Hovedemner:
- Byggeskik, byggetekniske erfaringer, bygningskonstruktioner.
- Indhold af tekniske tegninger.
- Kortlægning af boligens el- og varmeforbrug samt brugernes energiadfærd.
- Energibesparende bygningsforbedringer med fokus på indeklima og bæredygtige materialer.
- Grundlæggende el- og varmeinstallationer.
Værdi for dig
Når du har læst akademifaget Bygningskonstruktioner og energiforbrug i simple bygninger, har du viden om teorier, metoder og praksis inden for håndtering af udviklingsorienterede situationer vedrørende en-familieboligers energieffektivitet og klimapåvirkning.
Du kender til at anvende og vurdere relevante metoder og værktøjer til måling og beregning af energiforbrug. Du lærer også om at forklare byggeskik, bygningskonstruktioner og beregne klimaskærmens varmetab.
Værdi for virksomheden
For din arbejdsgiver betyder din nye viden og færdigheder, at du kan indgå i tværfagligt samarbejde om løsninger til en-familieboligers energieffektivitet og klimapåvirkning.
Du kan også kritisk søge og anvende ny viden om en-familieboligens indeklima og tilhørende installationer med fokus på energirigtige og bæredygtige løsninger, og formidle din viden med egnede værktøjer som regneark, præsentationssoftware og lign. på en motiverende måde.
Forudsætninger
For at deltage på bygningskonstruktioner og energianlæg er, skal du have gennemført og bestået modul A Energiformer.
Niveau
Faget er en del af Akademiuddannelsen i Energiteknologi. En akademiuddannelse svarer til en kort videregående uddannelse. Du kan tage faget som en del af din uddannelse eller som et selvstændigt kursus.
Økonomi & Tilskud
Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.
Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de AU uddannelser, du finder hos os.
Er du faglært eller ufaglært, har du og mulighed for at få betalt en del af din efteruddannelse på akademiniveau via Omstillingsfonden.
Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte os – vi vil gerne vejlede dig.
Pris:
Faktura for uddannelsen vil man modtage fra vores samarbejdspartner; IBA Erhvervsakedemi Kolding
Prisen for uddannelsen er 9300,- inklusiv moms
Med i prisen er der en studieforberendende pakke, som har en værdi af 200,-