Grundkursus i lys og belysning med fokus på LED

DCL’s grundkursus i lys og belysning med fokus på LED henvender sig til dig, der skal til at arbejde med belysning eller dig, der vil opdatere din viden på området.

LED-teknologien må nu siges at være fuldt implementeret, og det er svært at forestille sig en mere markant teknologiomlægning end den, der er foregået i belysningsverdenen de seneste år.

På kurset får du overordnet styr på eller genopfrisket alle begreber, der har med lys og belysning at gøre, og du får information om, hvor du kan opsøge viden, og hvilke regler og standarder, der gælder på området.

På kurset kommer vi ind på:

  • Hvad er lys og hvordan ser øjet det?
  • Lys, form og stemning og biologisk påvirkning
  • Lystekniske grundbegreber
  • LED’ens opbygning og virkemåde
  • LED og levetider: Standarderne DS/EN 62717 samt DS/EN 62722-2-1
  • Lovgivning og myndighedskrav
  • Armaturer og hvordan man læser et datablad

Undervejs vil der være opgaver, som understøtter forståelsen af, og hvordan du måler lys.

Forudsætninger for deltagelse i kurset:
Der kræves ingen formelle lystekniske kompetencer for at deltage i Grundkursus i lys og belysning med fokus på LED. Du skal blot have interesse for lys og belysning og have lyst til at dykke ned i lysets verden. Det kan være en fordel, hvis du har snuset en lille smule til lys og belysning gennem ansættelse eller uddannelse, men det er ikke et krav.

Underviser
Inger Erhardtsen, el- og belysningsrådgiver, IVE Rådgivning. Inger Erhardtsen har stor erfaring inden for belysningsdesign. Inger rådgiver og underviser som specialist inden for kunstlys, biologisk belysning, dagslys og lysstyringsstrategier, og hun deltager i DS’ standardiseringsudvalg for lys og belysning.

Kurset udbydes i samarbejde med Solar School.

Pris:
3.000 kr. for medlemmer af DCL
3.500 kr. for ikke-medlemmer af DCL

Start typing and press Enter to search