Lyskilder og armaturer

DCL’s kursus Lyskilder og armaturer går i dybden med LED’en som lyskilde og andre lyskilder, der anvendes i moderne belysning.

Vi ser også fremad – hvad bliver fremtidens kommercielle lyskilder? Vi kigger derudover på armaturdesigns og skaber derigennem en forståelse for, hvordan man arbejder med at indplacere de forskellige tilgængelige lyskilder i forskellige armaturdesigns, ligesom vi kigger på, hvilke materialer og teknikker, der anvendes i armaturdesigns. Vi kigger desuden lidt på, hvordan armaturer testes og hvilke krav, moderne belysningsarmaturer skal leve op til.

Lyskilder og armaturer henvender sig til dig, der skal til at arbejde nærmere med lyskilder, armaturer og designs eller dig, der allerede er beskæftiget indenfor disse områder, men som måske ikke har fået de grundlæggende begreber helt på plads.

Kurset understøtter ELE*-læringsmålene Lyskilder og Armaturer.
*: European Lighting Expert

Program

 • Forskellige lyskilder
 • LED’en, opbygning og virkemåde
 • OLED
 • Drivere
 • Energimærkning og certifikater
 • Recykling af lyskilder
 • Armaturer, generelt
 • Lysdistribution
 • Materialer
 • Indendørsarmaturer
 • Udendørsarmaturer
 • Blænding, UGR
 • Armaturspecifikationer, standarder m.m.

Forudsætninger for deltagelse i kurset:
Kurset Lyskilder og armaturer er for dig, der har overstået den første introduktion til lys og belysning. Du kender til forskellige typer af lyskilder, og du forstår grundprincipperne i armaturopbygning og lysdistributionen ud af belysningsarmaturer.

Kurset oprettes ved tilstrækkelig interesse

Start typing and press Enter to search