Sikkerhedsbelysning

Korrekt og tilstrækkelig markering og belysning af flugtvejene vil få større betydning end hidtil. Da der samtidig er indført nye regler og standarder på området inden for de senere år, er der opstået et behov for mere og bedre information om sikkerhedsbelysning.

På halvdagskurset Sikkerhedsbelysning vil vi give deltagerne en oversigt over hvilke regler, normer og bestemmelser, der i dag findes på området. Vi kigger på projekteringsvejledning, udbudsbetingelser og dokumentation samt diverse forskrifter og vedligehold.

Kurset retter sig mod dig, der skal arbejde med projektering, udførsel eller drift og vedligehold af sikkerhedsbelysningsanlæg. Vi ser på området ud fra de tre tilgange, og du vil blive introduceret til en overskuelig tilgang til de mange regler og vejledninger, der er gældende i BR 18.

Kurset understøtter ELE*-læringsmålene Lysdesign, indendørs belysningsanlæg og Lysdesign, udendørs belysningsanlæg.
*: European Lighting Expert

Program

  • Sikkerhedsbelysning, forstå principper: Flugtvejsbelysning, Panikbelysning og Belysning af højrisikozoner
  • Regler, love, bekendtgørelser, forskrifter
    • Herunder akkreditering
  • Projektering af sikkerhedsbelysningsanlæg
    • Herunder anlægstyper
  • Udførsel af sikkerhedsbelysningsanlæg
  • Drift og vedligehold af sikkerhedsbelysningsanlæg

Forudsætninger for deltagelse i kurset: Du arbejder formentlig i en branche, der projekterer, udfører eller vedligeholder tekniske installationer i bygninger. Under alle omstændigheder har du en god teknisk forståelse, og du har kendskab til BR 18 og opslag heri. Du kender til, hvordan lovkomplekser og standarder arbejder, og du forstår vigtigheden af at kunne dokumentere overholdelse af diverse krav.

Start typing and press Enter to search