El-teknisk diplomkursus

Download kursusbeskrivelse

Kom på et 2-dages El-teknisk – diplomkursus med Solar Skolen & Jakob Steinaa, hvor vi ikke blot laver et par hurtige nedslag i reglerne, men derimod i fællesskab færdigprojekterer en række installationer. Vi tager udgangspunkt i en række byggerier og gennemgår dem slavisk med de faldgruber de hver især indeholder.

Projekterne tager udgangspunkt i gængse byggerier fra dagens Danmark, så der ikke er tale om skoleopgaver, hvor opgaven har til formål at vise en iscenesat problemstilling. Men derimod opgaver du kan bruge 1-til-1, når du kommer tilbage i virksomheden og skal servicere dine kunder.

Vi starter med et boligprojekt, hvor der skal laves en række typehuse:

  • vi støber fundamenter og ser på omfanget af udligningen
  • vi fastsætter belastningsstrømmen og dimensionerer kabelinstallationen
  • vi laver installationen til varmepumpen og ladestanderen
  • vi bestykker installationen og tilslutter det hele i tavlen fra jordspyd og til fjerneste stikkontakt

Vi arbejder os derefter videre til en virksomhed med såvel produktion som administration

  • udligningsforbindelserne favner bredere som følge af større fundament, maskininstallationer og føringsveje
  • vi ser på installationer til solceller samt eventuel batteribank
  • dimensioneringen bliver udfoldet, således spændingsfald og effekttab bliver belyst
  • bestykningen af installationen udfoldes således blandt andet fælles adgangsveje og lækstrømme rundes
  • vi ser på kortslutningsniveauerne i forbindelse med hovedtavlen og materialevalget derfra

 

Undervisingsformen er åben debat og fælles opgaveløsning. Der afsluttes med eksamen.

Underviser Jakob Steinaa

Underviser – Jakob Steinaa har undervist siden 2006 og nyder til stadighed at læse tekster til bunds, skære ind til benet og oversætte det til noget håndgribeligt, så alle kan være med.

Medlem af nationalkomiteen S-564 – det lyder fint, men det er i bund og grund en mulighed for “forpremiere” på standarderne, samt muligheden for at diskutere tolkninger af standarderne med blandt andre Sikkerhedsstyrelsen.

Lead Auditor – Jakob har fungeret som kontrolinstans for Sikkerhedsstyrelsen i forbindelse med SKS-systemernes indførsel og efterfølgende hjulpet til med at strømline beskrivelserne i såvel SKS som KLS.

Elektriker og el-installatør – Jakob kastede sig over undervisningen umiddelbart efter installatørskolen, da han følte, at det var et område han selv ville udforske og især udfordre, da han mener at teorien lå meget langt fra praksis.

Praktik – Praktisk erfaring  har han fra en ansættelse hos NCC Danmark A/S, hvor opgaven blandt andet var at få kundeønsker, lovgivning og økonomi til at gå op i en højere enhed, når der skal bygges i lidt større omfang.

Du kan læse mere om Jakob via linket her.

Tilbage til fosiden

Start din tilmelding her

Start typing and press Enter to search