Solar i Vejen bliver centrum for ny

el-installatøruddannelse (AU i El-installation)

El-installatør uddannelse på deltid ved Solar i Vejen

El-installatør uddannelse på deltid

Solar Skolen i Vejen bliver fra efteråret 2019 centrum for den nye installatøruddannelse på deltid. Det giver eleverne mulighed for at passe et arbejde ved siden af studiet – til fordel for både elev og mester.

Allerede fra næste år bliver det muligt at tage en installatøruddannelse på deltid. Det er Solar Skolen i Vejen, som i samarbejde med IBA i Kolding står bag den 3-årige uddannelse.

Installationsvirksomhederne får dermed mulighed for at videreuddanne deres medarbejdere uden at skulle give afkald på arbejdskraften. Hvert modul afholdes over 10 uddannelsesdage fordelt på ca. 8 uger, hvilket giver plads til, at eleverne stadig kan passe deres arbejde. På den måde bliver SU heller ikke en hindring for uddannelsesdrømmen, da eleverne kan få løn undervejs i forløbet.

– Installationsbranchen har brug for medarbejdere med et højt kompetenceniveau. Derfor er det vigtigt at lave en uddannelse, hvor medarbejderne kan dygtiggøre sig uden at skulle sige farvel til jobbet i to år, siger Senior Vice President hos Solar, Carsten Antonisen og påpeger, at denne uddannelse både er en fordel for medarbejder og mester.

– Når der er mangel på arbejdskraft, og man dagligt mødes af en travl dagligdag, så kan det være svært at opfylde medarbejderes ønske om at videreuddanne sig, da de ikke kan undværes i den daglige drift. Men nu bliver det muligt at få endnu dygtigere medarbejdere og på samme tid fastholde dem, der drømmer om efteruddannelse, siger han.

Deltidsuddannelsen til el-installatør er baseret på akademimoduler, der bygger på ECTS-pointsystemet. Sammenlagt optjener man 60 ECTS-point fordelt på 7 moduler, hvor der afvikles et modul hvert halve år. Deltagerkravet er minimum 2 års el-teknisk erhvervserfaring, som er normeret til 60 ECTS-point, og derved lander uddannelsen på samme uddannelsesniveau som et 2-årigt fuldtids-installatørstudie.

– Det er vigtigt med et uddannelsesmiljø, som stadig er virkelighedsnært. Derfor er Solar i Vejen det perfekte sted for sådan en uddannelse, fordi teori og praksis ligger tæt op ad hinanden. Desuden har vi mange andre uddannelser, hvor man i pauserne vil møde andre kursister fra samme branche eller Solar-medarbejdere, som man måske kender fra den daglige kontakt med Solar, siger Danni Baltzer Vinding, Manager for Solar Skolen.

Uddannelsen afsluttes med en autorisationseksamen ved Sikkerhedsstyrelsen, som giver ret til at starte egen el-installationsvirksomhed eller være ansvarlig for en autorisation på en virksomhed.

For yderligere information eller tilmeld dig uddannelsen:

Læs vores informationsbrochure om uddannelsen HER 

Tilmelding til El-installatør uddannelsen HER

Kontakt Danni Baltzer Vinding, Manager, Solar Skolen, 40224813

Start typing and press Enter to search