Energiteknolog

Med en akademiuddannelse som Energiteknolog bliver du i stand til at projektere og rådgive om energioptimering af bygningers klimaskærme, distributionssystemer og energikilder ud fra hensyn til miljø og energiforbrug.
På studiet beskæftiger du dig med emner som: Energiteknik, traditionelle og nye energiformer, energianalyser, energiforbrugsberegning, byggeteknik samt energiøkonomiske og miljømæssige vurderingsmetoder.

Når du er færdig med uddannelsen, vil du typisk arbejde på tværs af konstruktions- og installationsområderne enten som selvstændig, som ansat i en installationsvirksomhed eller som rådgiver i en produktionsvirksomhed eller hos (under)leverandører af bygningsinstallationer og anlæg.

Din virksomhed lever af de kompetencer, som dine medarbejdere har! Fasthold dine medarbejdere ved at udvikle dem med nye kompetencer!

Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Filter by Custom Post Type
Filter by Kategorier
Klima, Energi & Ventilation

Uddannelsens opbygning

Uddannelsen består af:

  • Fire obligatoriske moduler svarende til 40 ECTS
  • Valgfrie fag svarende til 10 ECTS
  • Et afgangsprojekt svarende til 10 ECTS

Økonomi & Tilskud

Der findes en række kompetencefonde, som kan give tilskud til din efteruddannelse. Det reducerer virksomhedernes udgifter til efteruddannelse.

Hvis du er i job, kan du også søge Statens Voksen Uddannelsesstøtte (SVU) til rigtigt mange af de AU uddannelser, du finder hos os.

Er du faglært eller ufaglært, har du og mulighed for at få betalt en del af din efteruddannelse på akademiniveau via Omstillingsfonden.

Hvis du har spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte os – vi vil gerne vejlede dig.

Optagelseskrav

Du skal have en gymnasial uddannelse, en grunduddannelse for voksne (GVU), en relevant erhvervsuddannelse (EUD) eller relevant uddannelse på tilsvarende niveau samt minimum 2 års relevant erhvervserfaring for at blive optaget.

Herudover optager vi ansøgere, der har andre uddannelsesmæssige forudsætninger, der kan sidestilles med adgangskravene. Desuden ansøgere der efter en individuel kompetencevurdering vurderes at have realkompetencer, der svarer til adgangskravene.

Realkompetencevurdering

Har du viden og erfaringer, men aldrig fået et papir på det? Så bør du overveje at få en realkompetencevurdering.

Realkompetencer er den viden, de færdigheder og de kompetencer, du på forskellig vis har erhvervet uden for det officielle uddannelsessystem. Hvis du får anerkendt disse kompetencer, får du et bevis.

Leif ville have papir på sin viden om solceller

Leif Callesen, der er indehaver af El Callesen i Rødekro, har arbejdet med solceller i over 10 år.

Jeg tror, der bliver mere og mere brug for solceller i fremtiden!

Læs hvordan Claus bruger uddannelsen

Start typing and press Enter to search